Kotiin

In EnglishEUTHANASIA:
RYMYKORPI -- THE COMPLETE RECORDINGS
1986-1989

Jarkko Martikaisen (YUP) likilegendaarisen HC/crossover-pumpun koko tuotanto 80-luvulta yksissä kansissa:
demot, ep ja mc, yhteensä 54 biisiä!

JULKAISU 09.07.2009

JAKELU: Supersounds Music

OSTA LEVY: Levykauppa Äx * P-Tuotanto

KUUNTELE: Myspace

Kajaanissa 80-luvun lopulla metallista hardcorea kaahannut Euthanasia on bändi, jossa aloittivat musiikillisen uransa myöhemmin YUP-yhtyeestä tunnettu Jarkko Martikainen sekä Dun-Delionissa ja Babylon Whoresissa soittanut ja nykyään Nightwishin managerina toimiva Ewo Pohjola. Tanakkaa komppia takoi jo edesmennyt Markku "Myky" Kari, joka oli pitkälti myös yhtyeen liikkeelle paneva voima.

Euthanasian erotti aikalaisistaan paitsi hardcoren metallinen ote myös yhtyeen sanoituspolitiikka. Kurttuotsaisen julistamisen sijaan bändin lyyrinen ilmaisu ulottui hurtista huumorista liki psykedeelisiin sfääreihin, kuten ns. kemor-kielellä kirjattu ep:n otsikko Ölöriefot putkosessa, kemoryölöt kabinessa kertoo (nimen alkuperä selviää Martikaisen laajasta selonteosta cdvihkossa). Nyt bändin jälkeenjääneet nauhat on viimein pelastettu nuhjuisilta c-kaseteilta ja kelanauhoilta ja saatettu samaan pakettiin.

Mikäli olin tuohon ikään mennessä ottanut itseni musiikintekijänä tosissaan, oli viimeistään nyt aika hylätä tosikkous. Euthanasia viitoitti tien, jolla ei ollut syytä olla haudanvakava. Bändi nappaili taitavasti musiikkiinsa parhaita piirteitä sekä metallista että punkista, mutta tekstit eivät selvästikään tunnustaneet kummankaan lajityypin kliseitä. Sanoitukset olivat oivaltavia, hauskoja, hämmentäviäkin, mutta ennen kaikkea hyviä. Olin vihdoinkin löytänyt ensimmäisen sanoittajaidolini. Myöhemmin niitä tuli toki lisää, mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen. En voi koskaan kuunnella W.A.S.P:n debyyttiä tuntematta suurta iloa sielussani, ja samanlaista iloa herättää myös Euthanasian tuotanto.

Marko Annala (Mokoma) cd:n kansiteksteissä

ESITTELYMATERIAALI: